Служителите на българското посолство в Тирана прозвъняват българите в Албания

...
Служителите на българското посолство в Тирана прозвъняват българите в Албания
Коментари Харесай

От българското посолство в Тирана прозвъняват българите в Албания

Служителите на българското посолство в Тирана прозвъняват българите в Албания след мощното земетресение, което раздруса страната рано тази заран, заяви Министерство на външните работи. Засега няма информация за потърпевши наши сънародници. Сградата на посолството ни е напукана след труса.
Припомняме, че земетресение с магнитус 6,4 по Рихтер бе усетено малко след 4 часа сутринта. Паника обхвана столицата Тирана и крайбрежния град Дуръс. Над 70 души са ранени, има информация за три жертви.
По информация, получена посредством координационния консулски механизъм на Европейския съюз няма потърпевши жители на Европейски Съюз при земетресението. Учебните занятия в Албания са анулирани със заповед на просветителния министър.
В Дуръс и покрайнините, където са най-големите провали, няма ток и телефонна връзка. В Тирана електричеството е възобновено. От министерството прецизират, че все още няма достоверни данни за жертви и потърпевши измежду локалното население.
При нужда българските жители могат да се свържат с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР