Служители с полицейски правомощия от всички подразделения на дирекцията –

...
Служители с полицейски правомощия от всички подразделения на дирекцията –
Коментари Харесай

Обучаваха полицаи в Смолянско за действие в екстремни ситуации

Служители с полицейски пълномощия от всички подразделения на дирекцията – от охранителна полиция, пътна полиция, дежурни елементи и така нататък минаха следващ стадий на образование за повишение на професионалната им подготвеност.

Обучението минало през теоретична и практическа част на терен, в рамките няколко тематични панела, провеждани под управлението на инструктори от Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ – Министерство на вътрешните работи. Тематиката обхващала главните тактически дейности в обстановки близки до действителни - при прекъсване и инспекция на лица и моторни транспортни средства; дейности при пораждане на опасност, потреблението на физическа мощ, помощни средства, оръжие, потреблението на устройства за наложително прекъсване на коли и други

В теоретичната част, били прегледани въпроси, свързани с нормативната база, тактиката по използване на полицейските пълномощия, правата на арестуваните лица, реда за приложимост на физическа мощ, персонална отбрана, помощни средства и оръжие, гонене на автомобил и насилственото прекъсване на транспортното средство, дейности при непокорство и похвати за задържане.

Практическото занимание се провели на плаца пред РДБЗН-Смолян, където, разпределени в екипи, чиновниците приложили в деяние теоретичните познания. Били проиграни обстановки, свързани с наложително прекъсване на МПС, посредством разтягане на лента с шипове, наложително извеждане и задържане на лидер, който не се подчинява и оказва опозиция на полицейските органи, разнообразни тактики за обезвреждане и задържане на лица.

Занятията се организират по график, одобрен от основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев по предписание на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, за по-добра практическа подготовка на целия състав и възстановяване на реакцията им при спешни обстановки. Паралелно с това във всяко от подразделенията на дирекцията е заложено ежемесечно време за подготовка и инспекция на работата с оръжие на чиновниците, организират се образования по пукотевица, полицейска персонална отбрана и физическа подготовка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР