Служители от Центровете за спешна медицинска помощ в страната излизат

...
Служители от Центровете за спешна медицинска помощ в страната излизат
Коментари Харесай

Спешните медици протестират, искат по-високи заплати

Служители от Центровете за незабавна здравна помощ в страната излизат на народен митинг пред постройката на Министерството на здравеопазването в София.

Основната причина за недоволството е, че в незабавните центрове заплатите не са обновени, както и средствата за прехрана на самите центрове са извънредно незадоволителни.
-->
От националния профсъюз " Защита ", които провеждат митинга, настояват, че макар решението на някогашния постоянен кабинет за разпределяне на 22 милиона лв. за незабавните центрове, парите не са стигнали до работещите в тях.

Конкретните претенции на работещите в центровете за незабавна здравна помощ, които слагат от синдиката, са доктор с 2 специалности да получава най-малко 2600 лв. съществена заплата. За доктор с една компетентност сумата да е 2400 лв., за фелдшер - 1950 лв., за здравна сестра - 1800. Шофьорите да стартират с 1450, а санитарите - с 1100 лв..

Младите не желаят да работят в незабавната помощ, по тази причина над 50% от фрагментите там са лекари и сестри в пенсионна възраст, твърди ръководителят на синдиката Красимир Митов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР