Служители на затворите и съдебна охрана излязоха на първи национален

...
Служители на затворите и съдебна охрана излязоха на първи национален
Коментари Харесай

Служители на затворите и съдебна охрана излязоха на протест

Служители на пандизите и правосъдна защита излязоха на първи народен митинг под мотото " Европа и за нас ". Месеци наред с демонстрации пред пандизите и правосъдните здания в цялата страна те показват недоволството си от ниските заплати, неприятните условия на труд и дефицита на чиновници в бранша. Министърът на правораздаването Цецка Цачева изясни, че желаното 20-процента нарастване е невероятно в настоящия бюджет, само че ще се бори да получат по-високи заплати и повече щатове следващата година. До доближаване на позициите по този начин и не се стигна.

С вяра, че ще бъдат чути надзиратели и правосъдна защита излязоха пред правосъдното министерство - и обявиха, че 9 години са най-ниско платени в целия бранш " Сигурност ", с разлика от Министерство на вътрешните работи към 200 лева Надзирател с 10 години стаж получава към 800 лв..

Заради дефицит на хора - на 100 пандизчии се пада един надзорник, а общо в 2-е дирекции трябват още близо 1500 души.

Малко след началото пристигна и правосъдният министър Цецка Цачева, която преди дни с писмо беше поканена на митинга.

След нов апел посредством уредбата, Цачева отново излезе и предложения представители на митинга в министерството. Срещата продължи 10-на минути. Правосъдният министър изясни, че не престават напъните за равнене на заплащанията за характерни условия още в този бюджет, а за увеличение на заплатите и щатовете - следващата година.

Вижте репортажа на Пенка Ангелова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР