Служители на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите /НАП/

...
Служители на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите /НАП/
Коментари Харесай

Започват масови проверки за касови бележки по морето

Служители на териториалната дирекция на Националната организация за приходите /НАП/ във Варна, дружно със свои сътрудници от вътрешността на страната, стартират всеобщи инспекции по Северното Черноморие, а акцентите ще са действителното отчитане на паричните обороти и издаването на касови бележки, оповестиха от пресцентъра на приходната организация в крайморския град.

Предвиждат се взаимни дейности с органите на Министерство на вътрешните работи, Инспекция по труда, Българска организация по сигурност на храните, Агенция " Митници ", Комисия за отбрана на потребителите и други съгласно присъщите особености на обособените стопански браншове. Целта на взаимните инспекции е осъществяването на едновременен, изчерпателен и изчерпателен надзор.

Мобилните екипи разполагат с задоволително запаси за използване на разнородни способи и похвати, допълват от приходната организация. Освен директни наблюдения, ще се употребява отдалечената връзка на касовите апарати със сървърите на Национална агенция за приходите, с цел да се откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. Масово ще се ползва и способът за инспекция " скришен клиент ". Ще бъдат проверявани заведения за хранене, барчета, магазини, тържища, борси, хотели и всеобщи културни и спортни мероприятия както по Черноморието, по този начин и в целия район.

От Национална агенция за приходите напомнят, че за неиздаване на фискален бон ще се затварят търговски обекти за период до един месец. Глобата за неиздаване на касова записка за физическите лица, които не са търговци, а да вземем за пример продавачи в комерсиалните обекти, е в размер от 100 до 500 лв., а за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 2000 лв..

От началото на годината инспекторите от " Фискален надзор " на приходната организация във Варна са направили общо 4355 инспекции, оповестяват още от НАП-Варна. Установените нарушавания са общо 748, от които 205 за неиздаване на фискален бон, а на 222 търговци е наложена предварителна административна мярка запечатван на обект, в период до един месец. Само през предишния месец са тествани 714 обекта, като откритите нарушавания са 102, от които 32 за неиздаване на касова записка, а мярката запечатване е наложена за 28 от тях
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР