Служители на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
Служители на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

Полицаи и огнеборци инструктират възрастни хора в Търновско с цел превенция на пожарите



Служители на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново организираха срещи с възрастните хора от градовете Килифарево и Дебелец.

Срещите се състояха в клубовете на пенсионера за разискване на въпросите за предварителна защита на пожарите в бита през зимния сезон и телефонните измами. Изнесени бяха статистически данни за броя на починалите и потърпевшите при пожари по време на отоплителните сезони през годините, където най-често жертви стават хора на възраст над 60 години. Представителите на тази възрастова група хора бяха осведомени с главните аргументи за пораждане на пожари в домовете на хората през зимата. Бяха им припомнени главните правила за пожарна сигурност, най-често допусканите неточности и рекомендации за вярна употреба на отоплителни и нагревателни уреди с разнообразни източници на сила.

В ход е и план за инсталиране на сензори в домовете на пенсионери, които да известяват при заплаха от пожар. Първите устройства бяха инсталирани в жилищата на самотноживеещи възрастни хора във великотърновското село Балван.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР