Служители на отдел Икономическа полиция - Пловдив разкриха поредна схема

...
Служители на отдел Икономическа полиция - Пловдив разкриха поредна схема
Коментари Харесай

Готов за брак американец издои 20 000 лева от две жени в Пловдивско

Служители на отдел „ Икономическа полиция ” - Пловдив разкриха поредна скица за машинация посредством интернет

Досъдебно произвеждане се води в пловдивския отдел „ Икономическа полиция ” по отношение на постъпили сигнали за осъществени измами посредством интернет, жертви на които станали две дами от региона. Разследването се реализира под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. Според събраните досега данни пострадалите, като консуматори на платформи за обществена връзка /Facebook и WhatsApp/ били въвлечени в незаконната скица след контакт с профил на мъж. Той се показал за американски жител със доста материално и финансово положение, а разговорът се случвал посредством стратегия за безвъзмезден превод на непознати езици. С похвали, заричане за сериозна връзка и предложение за брак, дамите, заблудени от събеседника си, без да се двоумят, внесли общо над 20 хиляди лв. в посочена от него банкова сметка. Предлогът бил да се освободи от мито изпратен им безценен подарък, оповестиха от ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив.

В рамките на дейните дейности за откриване на закононарушението, през вчерашния ден е извършена спецакция, при която бил задържан обвинен като участник юноша на 20 години, от великотърновска област. От адреса му е конфискувана цялата сума, получена по банков път от двете жертви, на които са възобновени парите. Конфискувани са и компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ-карти, банкови карти и други материални доказателства. Допълнително е намерено и наркотично вещество, реагирало на полевия тест на амфетамин. Документирането на случая продължава, съгласно напътствията на наблюдаващия областен прокурор. Проверяват се и добити в процеса на работата данни и за други потърпевши дами от цялата страна.

От ОДМВР – Пловдив употребяват мотива още веднъж да предупредят хората да бъдат извънредно деликатни при реализиране на контактите си в интернет, изключително когато става дума за изпращане на пари под друг претекст.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР