Служители на МВР - полицаи и пожарникари - излязоха на

...
Служители на МВР - полицаи и пожарникари - излязоха на
Коментари Харесай

Полицаите пак на протест за по-високи заплати

Служители на Министерство на вътрешните работи - служители на реда и пожарникари - излязоха на втори народен митинг пред новата постройка на Народното събрание.

Протестът стартира с химна на Република България и с апела всички да сложат маските си съгласно условията поради пандемията от COVID-19, съобщи Новини.БГ.

След това всички участници уважиха с едноминутно безмълвие починалите по време на осъществяването на служебния си дълг.

Предишната национална протестна акция на чиновниците на реда беше на 8 ноември, а 9 дни по-късно те издигнаха палатка до новата постройка на Народното събрание.

Причината за днешния втори народен митинг на служителите на реда е, че  не беше задоволено настояването им за нарастване на заплатите с 30%.

На 25 ноември депутатите взеха решение възнагражденията в системата на Министерство на вътрешните работи да бъдат увеличени с 15% от 1 януари 2021 година За да покрият разноските по нарастване на заплатите в бюджета на вътрешното министерство ще постъпят в допълнение 77,5 млн. лв..

Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), съобщи пред всички, че доста промени са извършени, само че действително в Министерство на вътрешните работи нищо не е променено. " Ситуацията и в този момент демонстрира това. Преговорите с управлението на Министерство на вътрешните работи не бяха договаряния, а имаше срещи и диалози, на които ние бяхме поканени, с цел да ни се заяви нещо. Ние сме тук през днешния ден освен поради пари, а и поради нашата чест и достолепие, с които се подиграха ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР