Служители на митническа мобилна група откриха и задържаха 1000 литра

...
Служители на митническа мобилна група откриха и задържаха 1000 литра
Коментари Харесай

Митничари задържаха един тон нелегален алкохол във Варненско

Служители на митническа мобилна група откриха и задържаха 1000 литра незаконен етилов алкохол при инспекция в частен парцел в региона на Варна, оповестиха от Агенция "Митници ".

Проверката е осъществена в границите на засиления надзор против нерегламентираното предпазване и търговия с акцизни артикули в региона на Черноморието. При инспекцията митническите чиновници откриват на двора зад къщата бидони, съдържащи безцветна течност с аромат на етилов алкохол. След премерване е открито, че общото количество на откритата течност е 1000 литра с алкохолно наличие 48 градуса. В рамките на инспекцията за алкохола не са показани документи, удостоверяващи заплащане на данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Взети са проби за лабораторен разбор и установяване типа на арестувания артикул. След излизане на експертизите следва да бъде формирано административно-наказателно произвеждане по случая, допълват от митницата.

От организацията оповестиха още, че през юли и август при засилените инспекции по Черноморието са арестувани към 13 000 литра незаконен етилов алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР