Служители на Министерството на отбраната ще поемат охраната на южната

...
Служители на Министерството на отбраната ще поемат охраната на южната
Коментари Харесай

Военни ще поемат охраната на южната ни граница

Служители на Министерството на защитата ще поемат защитата на южната ни граница , където и миграционният напън е най-силен. Допълнителните полицейски сили, които бяха командировани, ще бъдат изтеглени, с цел да вземат участие в защитата на изборите. Това съобщи в особено изявление за основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров. 

„ Поетапно до края на месеца ще компенсират полицейските сили . Със съответната техника - дронове, хеликоптери, има и следови кучета ”, сподели основен комисар Тодоров.

„ Нито един от двата съществени казуса, които стоят пред нас, няма да бъде недооценен ”, изясни още той. И добави, че септември и октомври са най-натоварени откъм мигрантски напън.

Относно бедствието в Карловско , Тодоров не пожела към момента да каже има ли противозаконна сеч.

Той разяснява и случая „ Семерджиев ”. Преди 2 месеца дрогиран, без брошура и с десетки актове от Министерство на вътрешните работи някогашният футболист опустоши и умъртви две млади дами в центъра на София. Тежкият случай предизвика инспекции в редица институции. Главен комисар Тодоров сподели, че над 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще бъдат осъдени и уволняване за полицейски „ чадър ” по случая.

„ За страдание има констатации за огромна група чиновници, които с дейности или бездействия са открити такива данни за дисциплинарни нарушавания, което е мотив да стартират дисциплинарни производства против тях ”, сподели още Тодоров.

Проверката против полицайката Симона Радева завършва до дни и се чака нейното дисциплинарно уволняване.

„ Установени са непозволени дейности от нейна страна. Тя в часовете след злополуката му е помогнала със свои дейности да се укрие ”, изясни комисар Тодоров. Той отхвърли да каже дали Радева е помогнала със стълба на Семерджиев.

Дисциплинарно произвеждане тече и против приятеля на Симона Радева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР