Служители на Комисията за защита на потребителя и инспектори от

...
Служители на Комисията за защита на потребителя и инспектори от
Коментари Харесай

След инцидента с джакузито - инспектори проверяват хотела

Служители на Комисията за отбрана на потребителя и инспектори от Службата по Метрология ревизират хотела " Беркут " и СПА центъра, където джакузи засмука 4-годишно дете.

Проверката е по Закона за туризма, сподели Донка Мишева, контрольор от КЗП. Обект на инспекцията са категоризацията на хотела, съществуването на документи, на ценоразпис и слагането им на нужното място, както и други условия по закона, изясни инспекторката. Тя не можа да посочи дали джакузито е било обезопасено в деня на случая, защото това е обект на инспекция от Службата по Метрология.

Мишева обаче изясни, че на три места в хотела има подложен надпис, че джакузито не може да се употребява от деца, а останалите уреди изискват за лица под 16 години да имат компаньон. Проверките не престават сега. Мишева съобщи, че след СПА центъра и хотела проверявани ще бъдат и прилежащите заведения за хранене и развлечения.

Собственикът на хотела Иван Маринов отхвърли коментар по случая, до момента в който двете институции не излязат с публично мнение.

Както към този момент Марица.бг заяви, Марин Банчев решил да прекара дългия уикенд със фамилията си в СПА комплекса в Брестник. Още в първия ден на почивката влиза в джакузито на хотела с 4-годишния си наследник. „ Липсваше капачката, която трябваше да седи върху помпата на оборудването, която засмука сина ми за седалищните елементи. Повече от минута двама възрастни не можахме да го измъкнем”, споделя бащата на детето. Пострадалото момченце незабавно е било настанено в болница.

По-рано Маринов съобщи пред Нова телевизия, че оборудванията са били изрядни и че всички разноски за лекуването на детето ще бъдат възобновени на фамилията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР