Служител на пловдивското летище Крумово потрошил цигулката на едни от

...
Служител на пловдивското летище Крумово потрошил цигулката на едни от
Коментари Харесай

Разпарчетосаха цигулката на световна музикантка! Обвинението е в тероризъм

Служител на пловдивското летище Крумово потрошил цигулката на едни от най-хубавите български лютиери. Причината да се стигне до унищожаването на скъпия музикален инструмент е повече от странна – тя е упрекната в тероризъм. Цигулката, не хората.
От няколко дни постът на пострадалата Ева Бодукова – Марино какво се е случило с нейната цигулка в България се популяризира във Facebook. Самата Ева разказва възмущението си в обществената мрежа на 8 ноември. А случаят е станал на 5 ноември.
„ Това е положението в което излезе цигулката ни след контролите за сигурност на Летище Пловдив(Крумово), България на път за Бергамо, Италия. Към дата 05/11/17 21.05ч. с полет на Ryanair. Бяхме принудени от чиновниците по сигурността да свалим струните на цигулката, с цел да не бъдат иззети и изхвърлени, и да ги оставим на родителите ни, които ни изпращаха на летището. Струните били считани за “режещи предмети” и по тази причина евентуално рискови.
Очакваме Министерство на Вътрешните работи да вземе отношение и съответни ограничения по този и доста сходни случаи все на Летище Пловдив при подадения към този момент от нас сигнал. До тогава Цигулари, Виолисти, Виолончелсти, Китаристи и така нататък... един другарски и лютиерски съвет, имайте едно на разум и в случай че можете избягвайте това летище досега, в който чиновниците по сигурността не покажат по цивилизовано отношение към струнните музикални принадлежности “, написа Ева във Facebook.
Тя и мъжът й Христо Маринов са лютиери от Асеновград, които от години живеят у работят в Италия.
Двамата са безапелационни, че на никое място другаде по света не са сваляли струните на цигулките им, тъй като са рискови.
В Италия те са от началото на хилядолетието и са известни с прозвището си Marino. Двамата са впечатлили едни от най-виртуозните музиканти в света - Бруно Джурана и Даниел Авшаломов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР