Служител на пловдивски клон на банка ДСК е арестуван за

...
Служител на пловдивски клон на банка ДСК е арестуван за
Коментари Харесай

Арестуваха банкер комарджия, теглил кредити от името на свои познати

Служител на пловдивски клон на банка ДСК е задържан за огромна корист, научи TrafficNews.  43-годишният Ивайло Монов е бил арестуван в четвъртък по време на профилирана полицейска интервенция на Икономическа полиция. Ден по-късно в полицията е отведена и друга служителка на банката, за която се допуска, че е съизвършител на Монов.  Работното обвиняване е за заграбване на 430 000 лв..

Според източници на TrafficNews Монов е изтеглил десетки потребителски заеми, употребявайки персонални данни на свои близки другари и техните фамилии. Без тяхно познание е попълвал нужните документи и по-късно е усвоявал заема. Пострадали са огромна част от приятелския кръг на Монов. Той бил член на любителски футболен тим, в който играели митничари, адвокати и други Банковият чиновник явно е имал достъп до техни персонални данни. Според осведомени са „ изгорели ” цели семейства, като заеми са били изтеглени от името на всички членове на фамилията. Другата служителка на банката е съдействала при прехвърлянето на сумите. 
-->
Първоначално пострадалите не са се усетили, защото Монов евентуално е покривал месечните вноски с всеки следващ заем. 

Причината за бруталната корист е хазартна взаимозависимост. Монов бил заседнал в задължения, поради увлечението си по комара. Очевидно това го е принудило да  играе рисковата игра.

Разплитането на лъжливата скица е било потрес освен за управлението на банката, само че и за потърпевшите. Никой от „ ужилените ” до този миг не се е съмнявал в честността на банковия чиновник. От банката са подсигурили бърза реакция без последици за пострадалите.

По случая в Окръжна прокуратура е формирано досъдебно произвеждане по член 203 ал.1 от Наказателния кодекс, който планува наказване от 10 до 20 години.

През май бе оголен различен фрапиращ случай - пловдивски дознател открадна 26 000 лв., конфискувани като материални доказателства и се опита да напусне страната, само че бе арестуван. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР