Служебното правителство трябва да осигури достатъчно количества газ на поносима

...
Служебното правителство трябва да осигури достатъчно количества газ на поносима
Коментари Харесай

Тошко Йорданов с остри думи към Асен Василев. Ето как го нарече


Служебното държавно управление би трябвало да обезпечи задоволително количества газ на търпима цена, съобщи в студиото на " Още от деня " заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов. Според него, сега служебния кабинет би трябвало да се оправя със обстановката, в която попадна.

" Но можеше и да не се стига до тук, тъй като когато България реши като предан сътрудник на Европейски Съюз да съблюдава глобите, това беше вярно. След това обаче се оказа, че има механизъм, по който страни от Европейски Съюз, които са водачи като Германия, Италия или Гърция, откриха вид без да нарушават глобите да продължат да работят с " Газпром ", договорите които имат и да нямат спрени доставки ", уточни Тошко Йорданов - заместник-председател на " ИТН ".

Той разясни, че тогавашния енергиен министър от Има Такъв Народ е провел няколко диалога с Асен Василев и Кирил Петков България да постъпи по същия метод.

" Проблемът се назовава Асен Василев, който еднолично е спрял това нещо да се случи. Ако България беше предходна на същата скица, ние най-малко до края на тази година щяхме да получаваме газ от " Газпром " по цените, по които е бил контракта ", сподели още Йорданов.

По отношение на претенции референдум за президентска република, той посочи, че желаят да попитат българите дали съгласно тях прекосяването към президентска форма на ръководство не е по-добро и те да решат. Според него, в една президентска форма на ръководство има доста по-голяма политическа непоклатимост. По думите му, президентът Желю Желев е бил последовател на формата на така наречен полупрезидентска република, както е във Франция.

" В президентската форма на ръководство има нещо, което няма разновидността, в който сме сега в парламентарна народна власт и това е ясна отговорност за взимането на решения. В момента в действителност има групова безнаказаност - и Народното събрание, и държавното управление се крият зад нея ", акцентира още Тошко Йорданов.

За възможна бъдеща коалиция след изборите, той беше безапелационен, че няма по какъв начин Има Такъв Народ да договаря с ГЕРБ и Движение за права и свободи и разновидностите още веднъж остават с Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР