Служебното правителство се отказва от внасяне на проектобюджет за 2023

...
Служебното правителство се отказва от внасяне на проектобюджет за 2023
Коментари Харесай

Служебният кабинет се отказа да внася проектобюджет за 2023 г.

Служебното държавно управление се отхвърля от внасяне на проектобюджет за 2023 година макар разновидностите, които направи.

Вместо това служебната власт ще предложи да се удължи срокът на деяние на тазгодишния бюджет и при него да се работи още няколко месеца от идната година.

Решението на служебното държавно управление идва единствено дни, откакто министерството на финансите показа макроикономическата прогноза за идната година. Външният дълг за 2023 година бе заложен в размер на 15,986 милиарда лв..

За момента не е ясно за какъв интервал от време през 2023 ще работи бюджетът за 2022. Подобна мярка беше подхваната и в края на предходната година и бюджетът за 2021 година беше настоящ до март 2022 година. Тазгодишният бюджет работи от 1 април.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев разяснява дейностите на служебното държавно управление. " Това алармира няколко неща. Първо, че настоящият бюджет, който по думите на служебния финансов министър, ще преизпълни приходите и ще има по-малко разноски и ще има недостиг, който ще бъде в порядъка на 3 % тази година, е съответен, освен за тази година, само че и за следващата година. Всички тези страхове, които се насаждат за 11 милиарда недостиг следващата година и 16 милиарда дълг, са безпочвени ", изясни Василев.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР