Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295

...
Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295
Коментари Харесай

УС на ДФЗ утвърди до 295 млн. лева финансов ресурс за изплащане на украинската помощ

Земеделските стопани ще получат финансова поддръжка в размер до 295 млн. лева по схеми за държавни помощи „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна " и „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна ". Това реши през днешния ден на свое съвещание Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие " (УС на ДФЗ).

Утвърденият бюджет се разпределя както следва:

По скица за държавна помощ „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна: 129 000 000 лева

По скица за държавна помощ „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна ": 166 000 000 лева

Подпомагането се дава под формата на директни безплатни средства на аграрни стопани от първичното селскостопанско произвеждане за компенсиране на част от нарасналите разноски за производството. На финансиране подлежат животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни, пчелни фамилии, производители на плодове и зеленчуци, винени лозя, маслодайна роза, тютюн, пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица.

Припомняме, че обезпечаването на така наречен „ украинска помощ " стана допустимо след преструктуриране на средства на ДФЗ и обезпечени спомагателни средства от националния бюджет. В резултат на поетия от служебното държавно управление ангажимент, до 15 май помощта да бъде изплатена.

УС на ДФЗ утвърди и изменение в напътствията за използване на схемите за държавни помощи за 2024 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР