Световната банка одобри заем от 138,5 милиона долара за Намибия.

...
Световната банка одобри заем от 138,5 милиона долара за Намибия.
Коментари Харесай

Световната банка отпуска заем от 138,5 милиона долара за Намибия

Световната банка утвърди заем от 138,5 милиона $ за Намибия. Средствата са, с цел да може африканската страна да укрепи преносната си мрежа и да интегрира планове за възобновима сила в мрежата. Това съобщи организация Ройтерс.

Една от страните с минимум превалявания в Африка, на юг от Сахара, и с доста слънце и вятър, Намибия желае да се нарежда като център за възобновима сила в тандем с големите си офшорни залежи на петрол и газ.

Намибия е районен водач с неповторима позиция в прехода към по-зелено и по-устойчиво бъдеще ", посочи Сату Кахконен, шеф на Световната банка за Намибия.

Заемът ще бъде употребен от националната електрическа компания NamPower, защото тя се стреми да се откаже от вноса на електрическа енергия от прилежащи страни. Това ще бъде първият енергиен план на Намибия, финансиран от Световната банка.

Освен нови слънчеви и вятърни планове, Намибия също преследва реализирането на план за зелен водород на стойност 10 милиарда $, който ще изнася за Европейския съюз, откакто бъде приключен.
 Световната банка отпуска $57 млн. на Малави за справяне с продоволствената рецесия
Световната банка отпуска $57 млн. на Малави за справяне с продоволствената рецесия

Африканската страна е силн озасегната от метеорологичния феномен Ел Ниньо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР