Лятото е все по-близо и с това желанието ни да

...
Лятото е все по-близо и с това желанието ни да
Коментари Харесай

Фастинг по правилата - как да вземем най-доброто от режима

Лятото е все по-близо и с това желанието ни да влезем във форма става все по-голямо. Ако ни е мъчно да съблюдаваме ограничавания по отношение на това какво консумираме, добър избор за нас е фастингът. С него ограничаваме времето на храненията си и резултатът в свалени килограми и сантиметри още веднъж е на разположение.
 Фастинг и сърдечно-съдови болести - какъв брой рисково може да бъде периодическото недояждане
Фастингът - в действителност рисков за здравето ни

Ето защо и по кое време да внимаваме

Както при останалите режими обаче, и тук резултатът не е идентичен при всички. Може да останем неприятно сюрпризирани и в случай че си мислим, че ще ни се размине и без тренировки или какъвто и да е тип физическа интензивност. Ето и някои правила, които е значимо да съблюдаваме, в случай че желаеме оптимално добър резултат за къс период.

Хидратация

Тя е от значително значение за организма, който лишаваме от храна през по-голямата част от денонощието. Водата подкрепя храносмилането и метаболизма, също по този начин ни оказва помощ да потискаме глада в интервалите, в които не се храним.

Сън

Той също е много важен за обмяната на веществата и скоростта, с която топим мазнини. Затова до момента в който сме на фастинг трябва да си подсигуряваме задоволителен и първокласен сън по седем до девет часа на нощ.
 Снимка 563597

Храна

Все отново не е без значение с какво се храним в интервалите, в които ни е разрешено. Добре е да залагаме на артикули, богати на потребни субстанции, с цел да можем да задоволим потребностите на организма си и да не си докараме дефицити. Добре е да избираме най-вече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и протеини.

Важно е и да не прекаляваме  с количествата с цел да компенсираме часовете апетит. Преяждането може да елиминира ползите от калорийния недостиг и по този начин да не забележим стремежи резултат толкова бързо, колкото би ни се желало. Затова се придържаме към нормалните си порции, поучава NDTV.

Тренировки

Да, без тях не може, в случай че желаеме да реализираме най-хубавото, на което тялото ни е способно. Те усъвършенстват метаболизма и подкрепят топенето на мазнини. Ново на учени от University of Sfax пък показва най-хубавите тренировки, които да комбинираме с фастинга, с цел да свалим повече за по-кратко време.

Високоинтензивните аеробни извършения и тези със противодействие и лично тегло като лицевите опори са съвършеният избор, в случай че съблюдаваме режим на от време на време недояждане. С тяхна помощ ще можем да свалим до цели 30% повече тегло за същото време, написа Daily Mail.
 Чаша чай, подготовка, фастинг - какво да вършим преди лягане, с цел да отслабнем
Какво да вършим преди лягане, с цел да отслабнем

За да горим повече, до момента в който спим

Правила

Важно е да запомним, че нищо не е непременно и на първо място би трябвало да се вслушваме в сигналите на тялото ни. Ако часовете за фастинг, които съблюдаваме сега, не съответстват с моментите, в които изпитваме максимален апетит, постоянно може да бъдем гъвкави. В началото е целесъобразно да стартираме с по-кратки интервали на недояждане и последователно да ги усилваме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР