Служебното правителство публикува мотивите за уволнението на шефа на ДАНС

...
Служебното правителство публикува мотивите за уволнението на шефа на ДАНС
Коментари Харесай

Вижте защо бе уволнен шефът на ДАНС

Служебното държавно управление разгласява претекстовете за уволнението на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

То кореспондира с нуждата да се подсигурява устойчивостта на системата за отбрана на националната сигурност в условия на характерна динамичност на вътрешнополитическия развой, написа в предлагането само че президента Радев да издаде декрет за освобождението на Георгиев. Държавният глава късно през вчерашния ден подписа два указа – единият за освобождение на Георгиев като ръководител на ДАНС, а другият – за назначение на поста на Пламен Тончев.

Подадената молба за отпуск в интервала от 07.05.2021 година до 06.09.2021 година (123 дни) е проява на отвращение от страна на господин Георгиев да извършва своите служебни отговорности и функционалности на началник на основна конструкция от системата за отбрана на националната сигурност в подтекста на вероятността да работи със служебно държавно управление, показва още служебното държавно управление.

Според кабинета това дава учредения да се допусне, че Георгиев работи пристрастно в политически смисъл, нарушавайки правилото на политически неутралитет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР