Служебното правителство предприе действия за закриване на неработещото дружество Държавна

...
Служебното правителство предприе действия за закриване на неработещото дружество Държавна
Коментари Харесай

Внесен е закон за закриване на Държавната петролна компания

Служебното държавно управление предприе дейности за закриване на неработещото сдружение " Държавна петролна компания " посредством промени в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси. Това става две години и половина след формалното основаване на предприятието.
Направени досега разбори сочат, че след основаването на Държавната петролна компания не са употребявани дейно всички механизми за развиване на експертния и икономическия капацитет на сдружението, които да го създадат конкурентно на пазара на горива в България. Плановете държавна компания да построява и оперира бензиностанции са голословни от икономическа позиция и не са в отбрана на държавния и публичен интерес, написа в претекстовете към решението да се закрие сдружението.
Държавната петролна компания беше основана от държавното управление на ГЕРБ по концепция на финансовия министър Владислав Горанов с решение на Министерски съвет през май 2020 година Година по-късно към този момент бе изменен законът, бе назначено управление и му бяха обезпечени 50 млн. лева капитал. Идеята беше държавното сдружение да оперира 100 бензиностанции до края на 2021 година Нищо от това не се случи, като се изключи че се харчеха средства за прехрана.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР