Служебното правителство предлага Красимир Божанов, настоящ Главен секретар на Министерския

...
Служебното правителство предлага Красимир Божанов, настоящ Главен секретар на Министерския
Коментари Харесай

Кабинетът бута Красимир Божанов за посланик в Словения

Служебното държавно управление предлага Красимир Божанов, сегашен Главен секретар на Министерския съвет, да бъде назначен за дипломат на България в Словения. Това оказва се от държавно решение, оповестено в системата за правна информация на Министерския съвет.

Решението е взето на 31 март т.г. С него държавното управление предлага на президента на България да издаде декрет, с който освобождава Младен Червеняков от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Словения, както и декрет, с който назначава на негово място Красимир Божанов.

Красимир Божанов е приключил право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. В продължение на 12 години е работил в Министерството на външните работи. Изпълнявал е длъжности в дирекция „ Международно право “ и в дирекция „ Правна “, която оглавява в продължение на четири години, както и заема дипломатическа служба в Постоянното посланичество на Република България към Съвета на Европа в гр. Страсбург, Франция. Притежава дипломатически сан „ консултант “ от 2012 година

От 2016 година е шеф на дирекция „ Модернизация на администрацията “ в администрацията на Министерския съвет. От 2021 година извършва функционалностите на основен секретар на Министерския съвет. Председателствал е разнообразни формати в региона на обществената администрация по време на Българското председателство на Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР