Служебното правителство е изискало информация от службите дали има българска

...
Служебното правителство е изискало информация от службите дали има българска
Коментари Харесай

Кабинетът пита службите за българска следа във взрива на Кримския мост

Служебното държавно управление е изискало информация от службите дали има българска диря във гърмежа на Кримския мост. Това заяви за БНТ говорителят на кабинета Антон Кутев. Вчера ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин съобщи, че експлозията е породена от камион, който се е движил по маршрута България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския регион.

По-рано през днешния ден от управлението на Българска социалистическа партия призоваваха държавния глава Румен Радев  " незабавно да разпореди на българските служби следствие на случая с камиона, тръгнал от Бургас ".  " В тази възходяща борба да се даде бърз и явен знак и да не се позволява България да бъде въвличана по какъвто и да е метод в спора ", упорстват още левицата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък отхвърли тезата, че България е забъркана в удара против Кримския мост. " Аз, в случай че съм на мястото на съветските служби, ще ми е забавно не от кое място е тръгнал камионът, а къде е претрупан. Имам неприятен привкус от думата " българска диря ", тъй като и при атентата за папата се говореше за българска диря и самият той сподели след това, че това не е правилно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде на открито. Камионът е минал през пет страни. Ясно е, че гърмежът не е претрупан тук, тъй като другояче нямаше по какъв начин да мине границата, можеше и да се самовзриви ", разяснява Борисов.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи пред публицисти, че няма да разяснява въпроса с възможна българска диря във гърмежа на Кримския мост. Неговият представител Сийка Милева също сподели пред " Сега ", че няма да разяснява. " Сега " изпрати въпроси и до Министерство на вътрешните работи и Държавна организация " Национална сигурност ", които досега не дават информация по случая. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР