Служебното правителство дава смесени сигнали. В първия ден това правителство

...
Служебното правителство дава смесени сигнали. В първия ден това правителство
Коментари Харесай

Делян Добрев: Служебното правителство да разобличи ,,Промяната“! Къде са седемте танкера?

Служебното държавно управление дава смесени сигнали. В първия ден това държавно управление се опита да каже, че обстановката в областта на газа е тежка, само че от този момент до момента като че ли нищо не се случва. Обещаха, че ще се работи и събота и неделя, измина цяла седмица, най-малкото което е – няма смени нито в БЕХ, нито в „Булгаргаз“. Хората, които ни доведоха до тази обстановка, не престават да си ръководят тези сдружения. Така разяснява пред ПИК ТВ Делян Добрев от ГЕРБ дейностите на четвъртото служебно държавно управление на Румен Радев.

По думите му „Булгаргаз“ е пред банкрут, а на БЕХ са му нужни милиарди с цел да може да подкрепя „Булгаргаз“. Според него миналата седмица на това ръководство е била доста значима за решение на газовата рецесия. Той предвижда, че това държавно управление ще се пробва ден за ден да кърпи ситуацията.

„Ще се опитат да оставят същинския проблем с доставки на газ на идващия постоянен кабинет, в случай че въобще има подобен. Ние още преди седмица казахме, че би трябвало да се започва незабавно интернационален търг за доставки на газ, който да търси количество До края на годината. И освен, а търг който да е за 10 годишен контракт от 1 януари следващата година.“, безапелационен е Делян Добрев.

По думите му от 1 януари идната година ще имаме още по-малко газ от колкото през тази година. Той напомни думите на вицепремиера, че газ за битовите консуматори е подсигурен. Той дефинира това изявление като извънредно безочливо.

„Това значи, че те са оставили страната без газ. Това е самопризнание, че са оставили страната без газ. Признание, че 240 хиляди души заети в предприятията, които употребяват газ, ще останат без работа. Ето до там ни докара промяната“, възмути се Делян Добрев.

Според него служебния кабинет не прави нищо, с цел да ги разобличи. Той акцентира, че без значение по кое време ще спре газа, при служебния кабинет, или при идващото постоянно държавно управление, ще са еднообразно отговорни и смяната, и служебния кабинет.

„Аз ги приканвам да излязат и да опишат истината за доставките на газ. Да кажат какво е действителното положение и че в страната няма газ. Да кажат има ли такива седем танкера, или ги няма. Къде ще се разтоварват? До каква степен те ще задоволят потреблението в България.“, попита той.

Той добави, че съгласно отчет на „Булгаргаз“, даже при съществуване на тези седем танкера дефицитът в страната ще е към един милион мегават часа. Според него даже и с тези седем танкера отново няма да доближава към 1/3 от нужния за страната газ. Според Добрев е потвърдено, че България още веднъж купува съветски газ, само че през медиатори.

„Доказано е, че купуваме съветски газ и то през съветските медиатори, които ние махнахме от ролята им на Доставчици през 2012 година През последния месец ние купуваме газ от швейцарския медиатор „Винтерсхал“ на „Газпром“, който единственото което прави е да оскъпява газа. Това е същата компания която през 2012 доставяше газ за България. Да напомня, че когато махнахме медиаторите през 2012 година, цената на газа падна с 22%.“, акцентира Добрев.

По думите му освен купуваме съветски газ, само че и го купуваме скъпо и през съветски медиатори. Другия медиатор по думите на Добрев е МЕТ.

„МЕТ е компанията, в която шефът на „Булгаргаз“ до последният си ден е работил. Тоест шефът на МЕТ става шеф на „Булгаргаз“ и незабавно почва да прави покупко-продажби със себе си. Най забавното е, че „Булгаргаз“ продава газ на МЕТ евтино и го купува назад от МЕТ на висока цена. Това не е единственият въпрос, на който нямаме отговор“, добави той.

Според него тази покупка и още веднъж продажба коства на страната седем милиона на месец. Интерсен бил и въпросът за какво имаше митинг пред президентството за газа, а няма митинг за доставките на нефт от „Лукойл“.

„Когато купуваме съветски нефт това е в реда на нещата, а когато купуваме съветски газ не е. По отношение на съветския газ, Европа няма глоба, не е забранила на никого да купува съветски газ. Обратното – Европа има наказания за съветски нефт. Тоест Европа не позволява пазаруването на нефт от Русия“, акцентира Добрев.

Той напомни, че по този въпрос вицепремиерът Асен Василев се е „тръшнал“ в Европейска комисия и е получил изключение, получил е право и позволение от Европейската комисия да продължим да купуваме съветски нефт.

„Тогава Демократична България бяха съдружен сътрудник на Асен Василев и си го харесваха. Тоест, когато Асен Василев купува съветски нефт, това е нещо хубаво, когато Радев купува съветски газ, това е нещо неприятно. Разбирате ли демагогията в която се намираме?“, добави Делян Добрев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР