Служебният премиер Стефан Янев отправи призив към българските граждани да

...
Служебният премиер Стефан Янев отправи призив към българските граждани да
Коментари Харесай

Стефан Янев: Предстоят трудни времена, партиите да загърбят популизма


Служебният министър председател Стефан Янев насочи апел към българските жители да гласоподават без боязън на изборите тази неделя. Той бе безапелационен, че би трябвало да има работещ парламент, който да излъчи постоянно държавно управление.

Използвам случая в подтекста на актуалните избори да се обърна към българските жители и да ги прикани да бъдат дейни и да упражнят правото си на глас свободно, отговорно и осъзнато. Служебното държавно управление поставя старания да се подсигурява прозрачността и достоверността на изборите, сподели Янев при започване на днешното съвещание на служебния кабинет.

Той увери ощи, че Министерство на вътрешните работи и другите институции, ангажирани с подготовката на вота, поставят всички старания, с цел да предотвратят пазаруването на гласове. Приоритет като служебно държавно управление е резултатите от изборния развой да кореспондират с настройките на българските жители, добави Стефан Янев.

Целта е идващият парламент да бъде ефикасен и да отразява електоралната тежест, сподели той. И насочи апел към политическите сили: „ Призовавам партиите да загърбят популизма и да бъдат национално виновни. Опасявам се, че предстоят сложни времена. Бъдещето разположение на силите би трябвало да образува устойчиво болшинство и устойчиво държавно управление, което да е в положение да организира промени “.

Той очерта и възможните приорите на бъдещото държавно управление. В основата на бъдещото ръководство би трябвало да бъде икономическата доминанта – България да получи опция да развива стопански капацитета си. Нека партиите да чуят гласа на хората и да го осъществяват в подобаващи политики през законодателната и изпълнителната власт. Само с общи старания ще бъдем в положение да развием стопански страната, акцентира министър председателят.

Изборите са фундаментът на демократичния развой, подсети Янев. Всички ние би трябвало да работим отговорно всеки в границите на своята роля, с цел да имаме просперираща България с бъдеще, добави служебният министър председател.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР