Служебният премиер Гълъб Донев отговори на Кирил Петков защо е

...
Служебният премиер Гълъб Донев отговори на Кирил Петков защо е
Коментари Харесай

Гълъб Донев отговори на Киро Простото: Това решение го отменихме, сбъркали сте имената на хората

Служебният министър председател Гълъб Донев отговори на Кирил Петков за какво е анулирано решението на постоянния кабинет за избор на контролен съвет на компанията за газовата връзка с Гърция.

„ С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 година наше решение от 22.07.2022 година е анулирано в частта „ одобрение на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи. Така сдружението няма да извърши условията за смяна на корпоративната конструкция според модела на Независим метафоричен оператор. Има заплаха от забавяне по отношение на поставения от регулаторите период. Това значи закъснение на фрапантното понижаване на цената на газа от Азербайджан. Защо? Пускането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България! “, написа във фейсбук Петков.

Отмяната на решението за надзорния съвет за интерконектора е по отношение на това, че са позволени неточности в имената на надзорния съвет. Отменя се, с цел да бъдат вярно написани имената, изясни Гълъб Донев. След като бъде санирано, решението ще бъде признато още веднъж идната седмица, прецизира breaking.bg.

„ Проблемът с доставките на газ е доста значителен и ще търсим вероятни източници за цялостна диверсификация на доставките “, сподели Донев. От думите му стана ясно, че митичните 7 танкера с полутечен газ изобщо не са сигурни.

Това, което имаме като разбор и доклад на „ Булгагаз “, е, че са обезпечени доставките на газ до август, уточни министър председателят. Затова държавното управление ще разгласи търг.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР