Служебният премиер Димитър Главчев отвърна на острото изявление на президента

...
Служебният премиер Димитър Главчев отвърна на острото изявление на президента
Коментари Харесай

Главчев отговори: Радев е на ход, да действа по Конституция

Служебният министър председател Димитър Главчев отвърна на острото изказване на президента Румен Радев, който стана ясно, че към този момент няма да подпише декрет за промяната на министри и го разкритикува, че извършва нарежданията на партийния си шеф. 

Призовавам президентът Румен Радев да извърши отговорностите си по Конституция. Така служебният министър председател Димитър Главчев разяснява поисканите от него промени в състава на кабинета и реакцията на президента. 

„ Ще кажа това, което споделих, когато одобрих мандата – ще извърша отговорностите си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите оферти за издаване на декрет, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да извърши отговорностите си по Конституция ”, настоя той.

Радев съобщи, че ще извика Главчев в петък, с цел да обсъдят проблема с рокадите в държавното управление. Президентът ясно даде да се разбере, че не приема предлагането зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

Държавният глава обаче остави отворена вратата за промяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов, който е апетитен за непосредствен до него. 

" В петък ще поканя господин Главчев, с цел да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в длъжностен кабинет “, посочи Радев пред публицисти в сряда. 

Президентът сподели, че няма да се бърка в състава на служебния кабинет, но ще упорства и министър председателят да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет равноотдалечен от всички партии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР