Служебният правосъден министър Крум Зарков не даде категоричен отговор дали

...
Служебният правосъден министър Крум Зарков не даде категоричен отговор дали
Коментари Харесай

Крум Зарков не знае дали Путин е престъпник или не

Служебният правосъден министър Крум Зарков не даде безапелационен отговор дали президентът на Русия Владимир Путин е нарушител, макар че за него има заповед за арест от Международния углавен съд. Това разгласи самият той по Би Ти Ви.

Той бе запитан непосредствено дали Путин би трябвало да бъде задържан, в случай че пристигна в България.  " Путин няма да идва в България и затова няма да бъде задържан ", отговори уклончиво той. На още един въпрос, уточняващ, че питането е обвързвано с решението на съда в Хага, той още веднъж се измъкна с отговора, че страната ни е член на Международния углавен съд от 92-ва година, следователно неговите заповеди са наложителни и за България.  " Но Владимир Путин няма да идва в България и няма да се сложи този въпрос. И ми се коства, че заигравката с тези тематики, когато сме изправени пред все по-задълбочаващ се спор, е меко казано лековата ", акцентира той.

Журналистката от Би Ти Ви Мария Цънцарова още веднъж зададе същия въпрос, настоявайки, че става въпрос за цивилизационен избор на коя страна застава България. " Престъпник ли е Владимир Путин? ", потрети тя. " Вижте, Руската федерация направи експанзия в Украйна ", уточни Зарков. " Престъпник ли е? ", попита тя за четвърти път.  " Руската федерация агресира в Украйна и това бе прието с решение на НС още първия ден, когато това стана. Оттам нататък няма да влизам в тези, които си дерат ризата и споделят: " Той е нарушител " и тези, които споделят, че не е. Владимир Путин е президент на Руската федерация и като подобен той носи отговорност за това, което Руската федерация направи, а то е да агресира в Украйна ", уточни той.

" Затова ви помолих да отговорите - нарушител ли е съгласно Вас? ", не се даде журналистката за пети път. " Не, аз не мога да кажа дали и Вие сте нарушител, дали президентът на съветската федерация е нарушител, защото това се взема решение от съд. Вие по този начин може да ме питате за всеки! ", приключи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР