Служебният министър-председател на България Стефан Янев даде интервю пред най-голямото

...
Служебният министър-председател на България Стефан Янев даде интервю пред най-голямото
Коментари Харесай

Премиерът - нямаме политици в затвора. А трябва!

Служебният министър-председател на България Стефан Янев даде изявление пред най-голямото и авторитетно швейцарско издание Blick.

Ето по-важни акценти от него.

"  В армията има една по-специална организация, която има своите характерни цели. Има си строго избрани правила, има своята нравственос, своя кодекс на държание, които са обвързани с дадена задача. В политиката е малко по-различно, там би трябвало да бъдеш настойчив от самото начало, с цел да направиш това, което би трябвало да се извърши.

На въпрос какви са главните цели на служебното държавно управление министър председателят уточни, че най-отговорната задача е организацията на изборите на 11 юли, както и " плавното " ръководство на страната до образуването на постоянен кабинет.

Хората осъзнаха, че имат власт, че могат да направляват политиците, а не да ги чакат, с цел да видят какво ще подхващат в своите стратегии. Хората започнаха да осъзнават, че те би трябвало да бъдат водещия фактор. Партиите би трябвало да следват хората, а не противоположното, разяснява служебният министър-председател.

 Той добави, че чака много " пъстър " парламент и акцентира, че с цел да бъде бъде излъчено държавно управление, партиите ще би трябвало да се коалират и да намерят салдото всред ползите си.

По отношение на корупцията Стефан Янев удостовери пред Дорер, че за жал България остава най-корумпираната страна в Европейски Съюз.

  " Политиците ни не подхващат задоволително законодателни промени. А пък хората, които са в правосъдната система, не са задоволително дейни, с цел да изправят провинилите се пред правораздаването.

По тази причина съгласно болшинството от българи нямаме и вкарани политици в пандиза. Не споделям, че всеки политик е за пандиза, само че явно е, че има такива, защото има много публикации в пресата за злоупотреби и най-после... нищо.

Това е огромна въпросителна, тъй като избухва скандал след скандал в общественото пространство, а прокуратурата не подхваща безусловно нищо, а забърканите даже не стигат до правосъдната зала``, показа още по тематиката Янев.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР