Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че прокуратурата

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че прокуратурата
Коментари Харесай

Иван Демерджиев иска прокуратурата да търси връзка между "Хемус" и Велико Желев


Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че прокуратурата би трябвало да търси връзка сред инспекциите на Автомагистрала " Хемус " и производството формирано за насила против Велико Желев.

" При една от на лотовете 5, 7, 8 и 9 на автомагистрала " Хемус " бе открито, че има предплатено заплащане за малко над 48 млн. лв. за сдружението, за което приказваме и в този момент ", сподели Демерджиев в Русе, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него това е било спестено от прокуратурата.

" Не е неприятно обвиняването да търси връзка сред двете производства. В края на декември предходната година ГДБОП са предали материали на прокуратурата. За мен е значимо да се види дали има връзка със обстановката, която в този момент се огласи и формираното произвеждане за насила и предплатеното заплащане от малко над 48 млн. лв. във връзка с един от лотовете на " Хемус ", посочи Демерджиев.

Той бе безапелационен, че в случай че има такава връзка, прокуратурата би трябвало да изясни каква е тъкмо.
Демерджиев сподели, че чака от прокуратурата да извърши всички нужни дейности по всички производства, касаещи " Хемус ".

Той акцентира, че по производството за насила е открито, че има обичай човек.

" Доколкото ми е известно този човек е дал показания. Събрани са и други материали. Работата на прокуратурата е да каже какво е бил принуждаван този човек да прави. Доста нищожна е информацията, която се сервира през днешния ден ", сподели вътрешният министър.

Арестът в Узбекистан

" Властите на Узбекистан са спрели Илиян Тодоров с съмнения за подправен документ за идентичност. Той е изпратен в България. Нашите чиновници са ревизирали деликатно документа. По наличните фотоси са разпознали индивида. След това са подали съответната информация към Узбекистан. и тече произвеждане по екстрадиция. Имаме двустранно съглашение с Узбекистан. Вярвам, че няма никаква юридическа спънка този човек да бъде върнат в България ", сподели Демерджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР