Служебният министър на туризма Илин Димитров отиде лично да види

...
Служебният министър на туризма Илин Димитров отиде лично да види
Коментари Харесай

Министър запретна ръкави. Укрепва свлачището до Албена

Служебният министър на туризма Илин Димитров отиде персонално да види следствията от  свлачището наоколо до плаж „ Моби Дик “ сред Албена и Балчик, което унищожи плажен ресторант и затрупа двамата му наематели.

Заедно с регионалния шеф на Област Добрич – Здравко Здравков те отидоха до мястото, с цел да се срещнат на място със обстановката и с подхванатите ограничения.  „ Свлачището е реалност. За благополучие, то не е довело до жертви. Пострадалите, както разбрах, са постоянни и им поисквам бързо излекуване, “ сподели министър Димитров. „ Спряно е придвижването на коли, уповавам се да не продължава дълго процесът. Доколкото разбрах от регионалния шеф, работи се по отстраняването на последствията и се надявам в най-бързи периоди регионът да бъде преведен в естествен тип “, добави министър Илин Димитров.

Свлачището не е на територията на курортния комплекс Албена, не заплашва живота на плажуващите и не образува дискомфорт, защото не е навлязло на територията на плажа, акцентира министърът.

" Свлачищата сигурно са противен феномен. Те са доста – това са особеностите на нашата плажна линия. Но те изискват сериозен финансов запас и обмисляне и не мисля, че това може да се получи в тези три месеца на служебното държавно управление. Факт е обаче, че с цел да имаме първокласен туризъм, би трябвало да имаме добре укрепен и благоустроен бряг ", сподели министър Димитров.

По думите му за отстраняването им се желае сериозен финансов запас и обмисляне, което не може да се случи в късия небосвод на служебното държавно управление. Но е реалност, че с цел да имаме първокласен туризъм, би трябвало да имаме укрепен и благоустроен бряг, заключи министър Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР