Служебният министър на образованието представи днес екипа си и обяви

...
Служебният министър на образованието представи днес екипа си и обяви
Коментари Харесай

В МОН нямат време за ревизия, мислят за учениците


Служебният министър на образованието показа през днешния ден екипа си и разгласи главните цели на ведомството за идващите няколко месеца. Министър Николай Денков акцентира, че думата „ проверка “ не е измежду главните му цели. Но посочи, че като министър е задължен да направи инспекция на разходването на средствата и това ще се случи по надлежния ред.

Първият приоритет на министерството е сполучливото довеждане докрай на образователната година, което включва държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след главно обучение, сподели Николай Денков.

Вторият приоритет е обвързван с подготовката на идната образователна година.

Ще създадем един изчерпателен разбор какви са резултатите от отдалеченото образование, сподели той и уточни, че при подготовката на идната образователна година ще предложат пакет от ограничения, които да бъдат прилагани от идващия екип в министерството.

Третият приоритет е обвързван с висшето обучение. Ще приключим картата на висшето обучение в България. Предишният екип, който е работил в министерството по тази карта, е постигнал значителен прогрес, само че това, което липсва, е аналитичната част. Какви са изводите от данните, които са събрани, какво следва да се направи в региона на висшето обучение, с цел да можем да понижим и отстраняваме някои разнообразни проблеми, които са насъбрани в тази област, уточни Денков.

Екипът на Денков ще направи обзор на дейностите, заложени в Плана за възобновяване и резистентност и в стратегиите, които се отнасят за обучение, образование и научни проучвания.

Министърът показа и екипа си от зам.-министри. Избрал е да работи главно с дами.

Мария Гайдарова, която участваше и в предходния длъжностен екип, ще дава отговор за всички действия свързани с учебната мрежа – довеждане докрай на образователната година и подготовката на идната.

Денков я показа като един от водещите експерти в България по въвеждане на новаторски практики в учебно заведение.

Евгения Пеева ще дава отговор за разбора на проблемите в учебното обучение. Тя ще координира и интернационалната активност.

Генка Петрова ще координира дейностите във висшето обучение.

Нели Косева ще поеме работата във връзка с научната активност.

Всеки от заместник-министрите ще работи в границите на своята подготвеност, посочи Денков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР