Служебният министър на образованието и науката Николай Денков заяви в

...
Служебният министър на образованието и науката Николай Денков заяви в
Коментари Харесай

Отпада идеята училищата да плащат тестовете на големите ученици

Служебният министър на образованието и науката Николай Денков съобщи в рубриката „ Властта приказва! Открито “, че    учениците се връщат в клас, когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 000 население.   Идеята учебните заведения да заплащат тестванията на огромните възпитаници отпада.

Той акцентира, че все още не може да се каже съответна дата, на която огромните възпитаници ще се върнат в клас. Всичко зависи от това по кое време ще бъдат доставени безплатните проби. Щом дойдат тестванията, министерството на образованието ще ги разпредели по учебните заведения за 24 часа, а родителите ще бъдат известени 2 дни преди децата им да се върнат в клас. За да се облекчи казусът с доставките обаче, се разисква вид по-големите възпитаници да употребяват различен вид тест, при който сами си взимат проба от носа. Поръчани близо 3 милиона теста, от тях са пристигнали 851 000. Към момента са обезпечени тестванията за дребните възпитаници до коледната почивка. 

Министърът разгласи, че тестването на учениците ще бъде прекъснато, когато заболеваемостта в региона, в която живеят, спадне до под 250 на 100 000.

" Към момента всеобщото тестване демонстрира доста малко болни поради обстоятелството, че децата са прекарали предходните седмици у дома. По думите му скока на заболеваемостта измежду учениците в първия месец от образователната година е потвърдило, че в случай че не се ползва всеобщото тестване, ще се върнем на същата обстановка и ще създадем предпоставки за епидемиологичен гърмеж ", изясни Денков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР