Служебният министър на икономиката Даниела Везиева потвърди пред журналисти, че

...
Служебният министър на икономиката Даниела Везиева потвърди пред журналисти, че
Коментари Харесай

Министър Везиева освободи тримата заварени шефове на ДКК

Служебният министър на стопанската система Даниела Везиева удостовери пред публицисти, че към този момент е подхванала действия за освобождение на трима членове на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК). Рая Каназирева към този момент е получила решението за това. До края на деня ще го получат и Радостин Вазов и Диляна Софиянска.

В Съвета на шефовете остават Ваня Караганева, която е и изпълнителен шеф на ДКК, и Чавдар Христозов.

Каназирева, Вазов и Софиянска са назначени през април в последните дни на държавното управление на Бойко Борисов. Ваня Караганева и Чавдар Христозов влязоха в управата на ДКК по време на служебния кабинет.

Преди седмица тримата заварени шефове оповестиха, че директорският ръб отстранява Ваня Караганева поради голям брой нарушавания в активността й като втори изпълнителен шеф. Тя от своя страна отхвърли повече от обвиняванията и разгласи, че Съветът на шефовете е призован в нарушаване, без да са известени всички негови членове. Старите шефове алармираха ДАНС и прокуратурата за нарушавания на Караганева, които започнаха инспекции.

Днес министърът на стопанската система Даниела Везиева, която е принципал на ДКК, още веднъж разяснява, че абсурдът към ДКК е " добре обмислен във времето ".  " От инспекциите, които сътрудниците в Министерство на стопанската система също направиха, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкоз добре подплатено с фактология ", означи служебният министър на стопанската система.

Агенцията по вписванията е отказала да записва решението на Съвета на шефовете на ДКК за премахване на Ваня Караганева поради погрешно привикване, тъй че тя остава изпълнителен шеф.

Междувременно Рая Каназирева изпрати известие до медиите, в което се споделя, че в петък (3 декември) следобяд в ДКК е входирано писмо от юриста, с който Ваня Караганева еднолично е договаряла възлагане на основни каузи (на две от които към този момент са се явили негови представители) и по които сдружението е страна, и който е упълномощила за воденето им. В него той се отхвърля от този ангажимент за процесуално посланичество и категорично желае пълномощията му да бъдат оттеглени.

Каназирева отбелязва, че още същия ден е свикано ново изключително съвещание на съвета на шефовете за 9 декември, за да се установи  " по какъв начин Ваня Караганева ще провежда отбраната на интереса на сдружението и индиректно на страната по каузи за десетки милиони лв., надлежно на кого и при какви условия е предоставена отбраната по тях, като се има поради, че госпожа Караганева категорично е отдръпнала пълномощията на досегашния юрист по всички тези каузи ".

" В резултат на тази самодейност и осветляването на десетките нередности, осъществени от Ваня Караганева, през днешния ден получихме от служебния министър на стопанската система протокол за освобождението ни ", споделя Каназирева. Тя предизвестява, че ДКК остава без законен орган на ръководство, защото нови лица не са назначени. " Този акт освен лишава от легитимност решенията, които сега се взимат в ДКК, само че и основава усещане за опит да се заглушат поставените проблеми и нередности ", разяснява Рая Каназирева.

Още за свадите в ДКК:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР