Служебният министър на енергетиката Андрей Живков допусна, че токът за

...
Служебният министър на енергетиката Андрей Живков допусна, че токът за
Коментари Харесай

Токът за бита може да поскъпне с повече от 3 на сто

Служебният министър на енергетиката Андрей Живков позволи, че токът за бита може да е малко по-скъп от предвижданите все още 3 %. Живков сподели, че, в случай че това стане, то няма да е поради неговата заповед от скъпата си електрическа енергия на контролирания пазар, а по-скоро поради скока на цените на газа. Нещо, което се отразява и на цените на тока, създаван от топлофикациите по смесен метод.

„ ТЕЦ-2 от понеделник взе участие на свободния пазар, което в допълнение ще натовари ТЕЦ-а, тъй че те ще работят на 1 милион, на практика на повече от 1 милион, което значи, че и за мините ще има работа. Те предложиха един вид, в който стигаме до 20% редуциране на разноските, от което ние не сме задоволени “, разяснява министърът.

Андрей Живков сподели още, че помощта на страната към ТЕЦ-а не е безусловна:

„ След дълги диалози с КЕВР направихме баланс с тях, по този начин в действителност този един милион, да не се отрази на крайната цена за потребителите. Проблемът е по-скоро в цената на топлоенергията, може би там ще има някакво отражение на цената и те ще го отразят правилно и категорично “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР