Служебният министър Димитър Стоянов е подписал обществена поръчка за модернизация

...
Служебният министър Димитър Стоянов е подписал обществена поръчка за модернизация
Коментари Харесай

Служебният кабинет ще модернизира стари калашници за 3.7 млн. лв. - Политика

Служебният министър Димитър Стоянов е подписал социална поръчка за рационализация на автомат „ Калашников “ АК-47. Прогнозната стойност е 3 694 850 лева без Данък добавена стойност. Идеята за преоборудване на руския автомат, който е модел от 1947 година, е остаряла и Министерството на защитата от дълго време се занимава с пазарни изследвания. Обявената поръчка е тип " Договаряне с издание на съобщение за поръчка ". Това значи, че изпълнителят на поръчката евентуално към този момент е определен. 

Със спечелилият процедурата ще бъде подписано рамково съглашение, а с преоборудването на 7,62x39 mm автомат „ Калашников “ АК-47 се цели " възстановяване на тактико-техническите характерности на автомата, повишение на успеваемостта му при воденето на прицелна пукотевица в два режима, индивидуален и автоматизиран, от военнослужещите когато и да е на денонощието (ден-нощ), при всевъзможни климатични условия, за осъществяване на високо-интензивен пердах ". Прогнозните количества, които ще бъдат осъвременени, са 4420 броя АК-47 с дървен приклад и 7730 броя АК-47 с железен приклад. 

Самата рационализация (преоборудване) съставлява ремонт на съществуващите " ложа, полуложа, брава на газовата тръбичка, ръчник, комутатор, втулка и приклад " за автоматите с дървен приклад и ремонт на " ложа, полуложа, брава на газовата тръбичка и втулка " за автомат „ Калашников ” АК-47 с железен приклад. Дървения приклад би трябвало да бъде сменен с телескопичен, полуложата би трябвало да е с планка „ Пикатини “, да има нова брава на газовата тръбичка, " подпора с дълга планка „ Пикатини “, ръчник с витло на ръчника, комутатор, компенсатор, дръжка предна ". На автоматите с железен приклад ще се инсталират нови " ложа с планки „ Пикатини 44, полуложа с планка „ Пикатини “, брава на газовата тръбичка, подпора с дълга планка „ Пикатини “, компенсатор, дръжка предна ".

Планките " Пикатини " разрешават монтирането на " аксесoари " като оптични и лазерни прицелни системи и подцевни гранатомети. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР