Служебният кабинет продължава да чегърта калинките на ПП в ръководството

...
Служебният кабинет продължава да чегърта калинките на ПП в ръководството
Коментари Харесай

Кабинетът ,,Главчев“ подхвана метлата: Приятелят на Татко Петко изритан от МВР

Служебният кабинет продължава да чегърта калинките на Политическа партия в управлението на Министерство на вътрешните работи. Със заповед на премиера Димитър Главчев са освободени двамата досегашни заместници на министъра Калин Стоянов – Кирил Ценкин и Ивелина Дундакова. Ценкин е персонален другар на бащата на Кирил Петков – Петко Петков, печално прочут като Татко Петко, написа Narod.bg.
И двамата изритани са назначения на „ Продължаваме промяната “. В предишното Ценкин, който е някогашен чиновник на НСО, е отговарял за защитата на Кирил Петков. Дундакова пък бе измежду предложенията на ПП-ДБ за вътрешен министър до момента в който към момента имаше договаряния за несъстоялата се ротация. На тяхно място Главчев е назначил Стоян Темелакиев и Тони Тодоров.
И в правораздаването
Промени има и в Министерството на правораздаването. От постовете са освободени заместниците на Атанас Славов – Юлия Ковачева и Емил Дечев. Назначена е Спаска Кинчева. Тя е дълготраен прокурор. Била е магистрат в районната и градска прокуратура на София, както и в апелативната в Търново. Доскоро е работила във Върховната касационна прокуратура.
Това е следващото предопределение в правосъдното министерство, обвързвано с държавното обвиняване. В момента длъжностен министър е Мария Павлова, досегашен заместител на основния прокурор Борислав Сарафов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР