Служебните министри на екологията, транспорта, земеделието и отбраната - Асен

...
Служебните министри на екологията, транспорта, земеделието и отбраната - Асен
Коментари Харесай

Ще наблюдават с дронове заседналия кораб край Камен бряг

Служебните министри на екологията, превоза, земеделието и защитата - Асен Личев, проф. доктор Христо Бозуков, Георги Тодоров, Георги Панайотов, зам.-министърът на вътрешните работи Енчо Мирчев и шефът на Групово дело “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов организираха експертната среща в Министерство на вътрешните работи под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков поради заседналия транспортен съд с рисков товар край Камен бряг. 

С цел понижаване на евентуалните опасности и освобождението на плавателния съд е основан координационен щаб в регионалната администрация в град Добрич и е направен проект за деяние.

Набелязани са и съответни ограничения за осъществяване - непрестанно наблюдаване с дронове на ситуацията през светлата част на денонощието, при нужда подготвеност за извеждане на екипажа до 30 минути, при усмиряване напразно и вълнението/ което към 13.30 часа през днешния ден е било 4 бала на вълнението и вятъра/ - предприемане на дейности за разтоварване на кораба и издърпването му в дълбоки води във вътрешността в морето.

Обсъдиха и най-неотложните дейности: подсилване на кораба с спомагателни котви, с цел да се предотврати увреждането му в скалната маса; непрестанен териториален мониторинг в радиус от 1 км към плавателния съд, както и всекидневно наблюдаване на състава на морската вода в региона.

Резултатът от подхванатите през вчерашния ден облитания на региона с хеликоптер и наблюденията на заместник-командира на Военновъздушни сили в търсене на опция за разтоварване на кораба по въздух е, че поради скалистия релеф на брега сходен метод не е безвреден и е опасен.

В развой на правене е проект за безвредно извеждане на кораба с наличните запаси, като в същото време се водят и диалози с три компании за морско избавяне.

Министърът на околната среда и водите заяви, че активността на ИА „ Морска администрация “ е обект на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР