Службите трябва да работят така, че в България да не

...
Службите трябва да работят така, че в България да не
Коментари Харесай

Готов ли е Радев да участва в предизборен дебат?

Службите би трябвало да работят по този начин, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора. Това сподели пред публицисти в Благоевград президентът Румен Радев.

„ Възстановяването на стабилността минава през това българските жители да научават от нашите служби, а не от чужбина за нарушаваните ни закони “, съобщи още Радев.

Той бе безапелационен, че в акцията за идните избори би трябвало да бъдат водещи концепциите, а не компроматите. „ Всеки да има опция да изяви себе си, да показа кой е, защо се бори и по какъв начин ще се бори, да се изяви на сцената “, изясни президентът.

„ Моят спор е с българските жители. Водя го през целия си мандат и постоянно съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички претенденти за президенти, тъй като и те са български жители “, разясни той.

Радев разяснява и тематиката с високите цени на тока. „ Видяхте ли тази заран енергийната карта на Европа? Публикуват я всеки ден. Това е международен и изострен европейски проблем. Цяла остаряла Европа към този момент е в черно. Цените са скандални. Отиват над 300 евро за мегаватчаст. Вижте цените в България - 187 евро. Заедно с Полша и Румъния, ние сме в най-ниския сегмент. Но рецесията ще продължава, тя е международна наклонност “, сподели Радев.

„ Какво вършим? Трябваше да задавате този въпрос през миналите 12 години. Какво направиха предходните ръководещи, с цел да решат в вероятност тази обрисувала се рецесия в енергетиката, а не с безхаберие да нокаутират системата и да я оплитат в схеми “, добави президентът.

„ Искам да поздравя служебното държавно управление, че в този сложен миг продължава с ограниченията, продължава да поддържа българския бизнес. Знаете по какъв начин бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се приготвят дребните и междинни предприятия. Те бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп единствено огромните със съмнителни права. Това удари най-вече дребния и междинен бизнес. Правителството към този момент вкарва ограничения в поддръжка точно на тези предприятия. Над 265 хиляди от тях ще бъдат подкрепени с облекчения, свързани с цената на тока - с от 15 до 30 лева на мегаватчас. Битовите консуматори са на следен пазар, само че вторично към тях покачването е посредством цените на всички артикули, артикули и услуги “, сподели още Радев.

Относно намаляването на Данък добавена стойност за храните, президентът съобщи, че съгласно държавното управление то би трябвало да се резервира до отшумяване на рецесията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР