Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) се

...
Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) се
Коментари Харесай

В САЩ държат на факсовете и не се отказват от тях

Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати (USPTO) се приготвя за коренно софтуерно обновяване със замяната на локалните факс системи с други възможности, основани на облака. В същото време, както оповестява The Register, ведомството не има намерение да се откаже изцяло от факсовете, макар че по-голямата част от потока от документи от дълго време е преобразувана в електронна форма.

Организацията ще резервира факсовете при положение на незабавни обстановки. Например, през 2018 година базата на USPTO ненадейно се повреди, след което точно софтуерът RightFax оказа помощ да се резервира работата на институцията. По данни на организацията съответната услуга е отказала единствено един път през последните 18 години. Подчертава се, че системата сполучливо е поддържала обработката на патентните документи, като е осигурявала прехвърлянето на десетки хиляди страници на ден и е помогнала да се оправи със забавянето на бизнес процесите за още няколко месеца.
-->
Очевидно точно случаят от 2018 година е предиздвикал чиновниците на USPTO да стигнат до заключението, че при положение на сходни произшествия си заслужава да се употребява система, основана на облак, с трета страна, която дава отговор за хардуера. Засега обаче не се приказва за неотложно въвеждане на облачни услуги в употреба - USPTO единствено се приготвя за цифровата промяна, като събира хрумвания. В същото време се прецизира, че функционалността на услугите, системите, както и интеграцията на услугите за продан на известия би трябвало да бъдат непокътнати. И всичко това, без да се прави компромис с поверителността и целостта на данните, които нормално са налични единствено за личния състав на USPTO.

Отделно се прецизира, че следва да се резервира приемането на цифрови и аналогови факсове, както и редица други съществуващи функционалности. Когато е допустимо, препоръчаните решения следва да бъдат сертифицирани по държавната стратегия FedRAMP, която прави оценка минималните условия за сигурност на облачните артикули, макар че това не е наложително условие.

Желаещите да показват концепциите си на USPTO могат да изпратят съответните известия на пощенската кутия на организацията до 23 октомври. Същевременно няма да се одобряват известия, изпратени по факс, а единствено по е-поща. Заслужава да се означи, че през февруари тази година китайското Министерство на индустрията и осведомителните технологии разгласи промяна, която планува последователното унищожаване на факсовете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР