Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда

...
Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда
Коментари Харесай

Какво да направят българите, след като стартира британската Схема за уседналост

Службата по трудови и обществени въпроси на Министерството на труда и обществената политика към посолството на България в Лондон е провела 28 осведомителни дни за българската общественост във Англия от началото на 2019 година По време на събитията нашите сънародници са получили информация за стъпките, които би трябвало да подхващат, с цел да подсигуряват правата си след Брекзит.

През март и април са извършени срещи в градовете Лондон, Оксфорд, Крю, Ковънтри, Нюкасъл, Глазгоу, Екситър, Труро, Плимът.

На 30 март публично започва английската Схема за уседналост, по която българските жители и членовете на техните фамилии могат да подават заявки за приемане на Статут за уседналост и Временен статут на уседналост. От същата дата кандидатстването може да се извърши и с персонална карта. Подаването на заявки е гратис и се прави на адрес: https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families/applying-for-settled-status.

Схемата за уседналост ще се приложи от английските управляващи даже при овакантяване на Европейски Съюз без съглашение. При "твърд " Брекзит българските жители, пребиваващи в Обединеното кралство, ще могат да аплайват за статут на уседналост до 31.12.2020 година

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР