Служба Военно разузнаване излезе с позиция относно твърденията на ПГ

...
Служба Военно разузнаване излезе с позиция относно твърденията на ПГ
Коментари Харесай

Военното разузнаване отговори на твърденията на Атанас Атанасов, че е разработван от службата

Служба " Военно разузнаване " излезе с позиция по отношение на изказванията на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов, че е разработван от службите. В изявление за " Денят стартира " по Българска национална телевизия тази заран Атанас Атанасов съобщи:
" Аз бях този, който най-вече настоявах да има промени в службите, предлагах съответни механизми по какъв начин това да се случи. И знаете ли какво получих отсреща - разработка от военното разузнаване против мен. Тази остаряла история, когато някой изиска промени в службите да стартират да го проверяват. Между другото от близо два месеца беше разтурена Комисията за надзор на службите, това не знам дали беше инцидентно. Към сегашния миг няма парламентарен надзор върху службите за сигурност. Бях сигнализиран от депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи за тази разработка и знаете ли за какво - с цел да бъда сплашен, с цел да ми бъде казано - не се занимавай с това ".
 
 Служба Служба " Военно разузнаване " Източник: СВР
От СВР дават отговор, че службата не създава български жители в смисъла, който влага в изявлението си Атанасов.
" Най-вероятно съответното изказване е подбудено от сигнала, който Служба " Военно разузнаване " подаде до способените органи по отношение на хипотетичен опит на външни лица за склоняване на чиновници на българското военно разузнаване към закононарушения по смисъла на Наказателния кодекс за реализиране на нерегламентиран достъп до класифицирана информация. За следващ път се прави опит за уронване на престижа на българското военно разузнаване и накърняване на достолепието и безспорния професионализъм на всички чиновници, изпълняващи дилемите си в комплицираната среда за сигурност ", показват от Служба " Военно разузнаване ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР