Слуховете за свалянето на Путин са несериозни на този етап,

...
Слуховете за свалянето на Путин са несериозни на този етап,
Коментари Харесай

Международен анализатор: Сваляне на Путин? Несериозно!

Слуховете за свалянето на Путин са несериозни на този стадий, тъй като съветската история демонстрира, че сходен вид вътрешни и безкръвни преврати са доста малко. Опозицията в Русия няма по какъв начин да работи легално, по тази причина ние не знаем нищо за нея.

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria интернационалният анализатор доцент Искрен Иванов. По неговите думи глобите против Русия ще се ускоряват.

„ Още повече, че Европа и Америка работят в тясна съгласуваност между тях. Съмнявам се някоя европейска страна да излезе отвън рамките на тези координирани дейности, изключително в този момент, когато Украйна обърна бойните дейности “, уточни анализаторът.
Два вероятни сюжета за развиване на енергийната рецесия
„ Единият е рецесията да се задълбочи, прераствайки в потребителска рецесия “, уточни той и добави, че това е по-вероятният сюжет поради изказванията на съветското държавно управление, че Москва няма да пусне газа към Европа по „ Северен поток-1 “, до момента в който Европейски Съюз не смъкна глобите против Русия.

По думите му една такава тактика е изцяло съвместима с главните механизми, по които действа съветската външна политика, тъй като така наречен „ gas policy ” или „ политика на газов шантаж “ постоянно е участвала в репертоара на съветските политици.

Вторият сюжет, който доцент Иванов вижда, е напрежението да спадне, само че съгласно него това надали ще се случи поради продължаващата контраатака на украинската войска в региона на Херсон, както и „ непреклонността на Европа да постанова от ден на ден наказания на Руската федерация “.
Очаква ни тежка зима

В България ни чака много тежка зима, счита анализаторът. Той посочи, че азербайджанският газ може да дойде у нас най-рано през 2025 година

Според доцент Иванов, в случай че доставките на газ към България спрат изцяло, най-вероятно ще преминем към мазут.

„ Единственият вероятен вид, от който можехме да се възползваме, с цел да обезпечим зимния сезон, бяха американските танкери “, добави анализаторът.

Той прикани за неотложно правене на тактика, въз основа на която да бъде начертана пътна карта за зимния сезон.
Преговорите с „ Газпром “ не са рационална алтернатива. Да, диверсификацията на съветския газ би трябвало да става гладко – ние не можем да срежем тръбите и да кажем просто, че от на следващия ден сме еманципирани.
Доц. Искрен Иванов, интернационален анализатор

„ Дори обаче да имаме сделки с „ Газпром “ ние не знаем, в случай че в един миг бъдем сложени в обстановката на Орбан и унгарското държавно управление, дали от нас няма да се изисква някакви политики, които са в ущърб на Европейски Съюз. Дали това няма да докара до конфликти сред нас и нашите европейски сътрудници и в случай че докара – каква ще бъде цената, която ще би трябвало да платим “, предизвести доцент Иванов.

Анализаторът разяснява още, че държавното управление стъпва върху доста тъничък лед, преговаряйки с „ Газпром “.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР