Слух, че в една от дискотеките пее популярна музикална звезда,

...
Слух, че в една от дискотеките пее популярна музикална звезда,
Коментари Харесай

Стана ясна причината за стотиците стъпкани младежи в Сеул

Слух, че в една от нощните заведения пее известна музикална звезда, е повода за нещастието в Сеул, лишила живота на най-малко 153 младежи, събрали се да честват Хелоуин в южнокорейската столица, оповестява телевизия WTN.

След като тълпата се юрнала към дискотеката и бара, настанала всеобщата суматоха и навалица в тясна улица в най- известния за нощен живот квартал в Сеул - Итевон.
-->


Името на изпълнителя обаче не бе обявено.

Междувременно, един от очевидците пък сподели, че блъсканицата е тръгнала и тъй като се заговорило, че в един от клубовете раздавали наркотични бонбони.

Злощастният ваучър почнал на най-широката улица в Сеул, само че нещастието станала в една от тесните улици, която е под надолнище и с доста неприятна настилка. В опит да се измъкнат от тълпата, младежите се стъпкват едни други.



 

По думите на очевидци хората са падали един върху различен като домино. Някои съумели да се покатерят по стените на постройките и по този начин се избавили.



Загиналите са най-вече младежи на 20-30 години.

Това бе и първият Хелоуин без никакви ковид-ограничения от три години, който изкара над 100 хиляди младежи в нощните клубове в сърцето на Сеул.



Според медиите в Южна Корея изчезнали са към 3 500 индивида,  чиито родственици и другари към този момент денонощие търсят в полицията и лечебните заведения. 



Над 150 са и потърпевшите.

Президентът разгласи народен печал, който ще продължи до 5 ноември.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР