Случвало се е на всички ни - лежим в леглото,

...
Случвало се е на всички ни - лежим в леглото,
Коментари Харесай

Кои навици да променим, за да спим по-добре?

Случвало се е на всички ни - лежим в леглото, подготвени за сън. Но щом затворим очи, внезапно се разбуждаме и цяла нощ не съумяваме да мигнем. В опит да си намерим комфортно място, не може да спрем да се въртим, само че и това не оказва помощ. И в случай че въпреки всичко някак сме заспали, през нощта се разсънваме най-малко няколко пъти, а на сутринта изобщо не сме в кондиция.

Но дали сме се замисляли, че причина за неспокойния сън може да е всичко, което сме изпили преди лягане. Коригирането на късновечерните привички ще ни помогне да заспим по-лесно и непробудно, пише Eat This, Not That.

Ето какво ни съветва д-р Лиза Йънг - нутриционист и създател на две книги за здравето, тежестта и храненето, при положение че искаме да имаме качествена отмора цяла нощ.

Без кофеин след 12 часа на обяд

Не е нужно да спрем да пием кафе, просто би трябвало да го ограничим до часовете преди обед. " Най-добрият метод да подобрим съня е като спрем кофеин следобяд и вечер ", споделя доктор Йънг.

Без вода директно преди да си легнем

На всички се случа да станем измежду нощ, с цел да идем до тоалетната. Това може да се окаже огромна спънка, в случай че се опитваме да се наспим добре. Ето за какво експертът по хранене предлага да пием вода, само че единствено до несъмнено време. Йънг поучава да ограничим напитките, в това число водата, един час преди лягане.

Чай от лайка

Ако имаме потребност от нещо, което да ни отпусне, то чаша прекрасен топъл чай (повече от час преди лягане) може да свърши работа. Най-добре е да бъде от лайка. " Тази билка успокоява, с което и ще ви помогне да заспите елементарно ", изяснява доктор Лиза Йънг.

Сок от череши за спокоен сън

Ако сме в въодушевление за нещо малко по-сладко, сокът от череши е идеалното решение - хем вкусно, хем потребно. А като бонус напитката ще направи съня ни по-спокоен и здрав. Тръпчивият сок от череши съдържа мелатонин, който контролира циркадния темп и ни отпуска. За още по-голям резултат може да пробваме да прибавим и топло мляко.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР