Случва се по-често, отколкото много хора си мислят - когато

...
Случва се по-често, отколкото много хора си мислят - когато
Коментари Харесай

Проблемът зареждане с неправилно гориво

Случва се по-често, в сравнение с доста хора си мислят - когато зареждат, водачите употребяват неверен револвер на помпата. Това може да има съдбовни последствия за технологията. Обществото за механически мониторинг GTÜ дава информация за вероятните последици, в случай че в резервоара потече неуместно гориво.

„ Объркването на бензин и дизел може да ви бъде скъпо “, акцентира Франк Райхерт, началник на корпоративните връзки в GTÜ - „ В най-лошия случай биха зародили разноски от няколко хиляди евро. Първо предписание за държание при сходна преживелица е - неотложно спрете процеса на зареждане с гориво, в случай че забележите злополуката по това време. Следващата стъпка - бутнете колата встрани, без да стартирате мотора. Защото даже единствено подаване на контакт може да докара до щета, а опитът за запалване още повече. “

Персоналът на бензиностанцията познава специфични компании, които изсмукват негодното гориво със смукателни устройства. Автомобилните клубове също могат да оказват помощ. Тази процедура обаче коства време и пари. Но нормално може да предотврати по-големи вреди.

Опитът за пускане след погрешно зареждане има разнообразни резултати. Бензиновият мотор към този момент няма да започва с дизел в резервоара и скоро ще спре. Причината е че дизелът се пали доста по-зле от бензина. Запалителната искра не съумява да провокира детонация на сместа. Неконтролираното изгаряне може да докара до недостатъци в мотора, а също по този начин може да се повреди катализаторът или ламбда сондата. Бързото деяние тук оказва помощ - след източване на дизела и наливане на бензин, моторът би трябвало да започва още веднъж и след малко време да работи както нормално.

„ Зареждането на дизелов автомобил с бензин е доста по-критично за технологията “ - споделя специалистът на GTÜ Марко Ойлер - " За страдание, това се случва доста по-често, в сравнение с противоположното. Причината е елементарна – накрайникът на бензиновия револвера има дребен диаметър и елементарно се вписва в гърловината за пълнене на дизелов автомобил. “

Обратно, рядко се употребява по-дебелата дизелова дюза за пълнене на бензинов контейнер поради по-тясната гърловина. В бензиностанциите знаят от опит, че някои водачи на коли чартърен, да вземем за пример, добросъвестно зареждат бензин в дизелови коли. Защото актуалните дизелови мотори работят толкоз безшумно и с малко трептения, че водачите им даже не виждат, че карат с мотор с компресионно запалване. В съзнанието си мнозина подценяват информацията за горивото до гърловината на резервоара.

Ако бензинът попадне в дизеловите тръбопроводи или даже до инжекционната помпа за високо налягане, съществува риск от щета на горивната система. Внимание - в доста модерни коли горивната помпа се включва незабавно щом се отвори вратата на лидера, с цел да се улесни бързото пускане.

Но бензинът в дизеловата система унищожава смазочния филм, който защищава и охлажда инжекционната помпа. Металните стружки са допустима последица, която може да повреди цялата инжекционна система. В допълнение към помпата за високо налягане, това включва също инжектори, горивопроводи и контейнер. След това доста систематични съставни елементи би трябвало да бъдат заменени в профилиран сервиз против надлежно висока сметка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР