Случилото се в района около епицентъра на , ударило Турция

...
Случилото се в района около епицентъра на , ударило Турция
Коментари Харесай

ООН: Земетресението в Турция и Сирия е най-лошото събитие в региона от век

Случилото се в региона към епицентъра на, блъснало Турция и Сирия, е " най-лошото събитие от 100 години в този район ". Това съобщи заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс, представен от " Ройтерс ".

Земетресението от понеделник беше най-опустошителното в Турция от 1939 година насам. 11-годишната революция в Сирия, при която стотици хиляди души починаха, а милиони останаха без дом, остава най-смъртоносното събитие в района в новата история.

Грифитс прикани да не се не помнят хилядите хора, които се нуждаят от заслон и храна .

На брифинг в турската провинция Кахраманмараш той уточни, че е приказвал със фамилии, които са останали без покрив над главата си, храна и отопление поради земетресението.

" Тук съм, с цел да се уверя, че тези хора няма да бъдат забравени ", акцентира Грифитс.
 Австрия и Германия изтеглят спасителите си от Турция поради опасения за сигурността
Австрия и Германия изтеглят спасителите си от Турция поради опасения за сигурността

Сигнализират за конфликти сред групи

Той похвали Турция за реакцията ѝ бедствието , която дефинира като " изключителна ", и приветства " смелостта на първите отзовали се, работещи 24 часа, от самото начало, надявайки се на някакъв тон, на още един оживял човек ".

" Това е началото и съгласно моя опит хората постоянно са разочаровани първоначално ", означи той, явно визирайки рецензиите по отношение на

Грифитс разгласи, че стартира тримесечна интервенция както за Турция, по този начин и за Сирия, с цел да помогне за покриването на разноските за интервенциите в двете страни.

Той изрази вяра в Сирия помощта да отиде както в държавните, по този начин и в следените от опозицията региони , само че посочи, че нещата в това отношение " към момента не са ясни ".

Спасителите в районити, следени от опозицията, разкритикуваха Организация на обединените нации и интернационалната общественост, че не реагират задоволително бързо на незабавните потребности там.
 Арести в Турция поради
Арести в Турция поради " провокативни " изявления в обществените мрежи за земетресенията

Десет души са арестувани за " всяване на боязън и суматоха в обществото "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР