Случилото се в Плевен с връщането на пациенти от страна

...
Случилото се в Плевен с връщането на пациенти от страна
Коментари Харесай

Ананиев размаха пръст на плевенската болница

Случилото се в Плевен с връщането на пациенти от страна на лечебното заведение не дава отговор на това, което съм издал като заповед. Веднага щом разбрах за този проблем, предизвестих шефа на университетската болница в Плевен прецизно да съблюдават нарежданията, които съм показал в заповедта. Недопустимо е приемът на хората, които имат потребност от хемодиализа, химиотерапия, лъчетерапия, ТЕЛК, да бъде отказван. Въпреки че в Габрово сходна обстановка няма, същия диалог организирах и с шефа на габровската болница. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на брифинг на Националния действен щаб след интернационална видеоконферентна връзка във връзка разпространяването на COVID-19 и ограниченията за преодоляването му.

Министър Ананиев уточни, че е отчаян от това, което се е случило в Плевен, още повече с оглед вчерашното му посещаване в града и обстоятелството, че персонално се е убедил в отличната организация, основана в границите на самото лечебно заведение. В тази връзка на управлението на плевенската болница е подредено да не позволява сходни тълкувания на текстове, а в случай че имат въпроси, постоянно могат да попитат Министерство на здравеопазването.

„ Заповедта е извънредно ясна – да се ограничи достъпът на външни лица, да се преустановят детските и женските съвещания, плановите интервенции и свижданията. Това са рестриктивните мерки, всичко останало би трябвало да се извършва от лечебните заведения “, изясни още Кирил Ананиев.

По отношение обезпечеността с персонални защитни средства следва да бъдат получени количествата, контрактувани с Р Турция. По този метод ще бъдат обезпечени спомагателни медицински защитни средства. Успоредно с това се водят диалози с други държави-членки на Европейски Съюз, както и с трети страни, за обезпечаване на още защитни средства. Върви и процесът по производството на защитни маски и дрехи у нас. Дискутират се и разнообразни разновидности по какъв начин общопрактикуващите лекари и търговците на дребно, каквито са аптеките, да бъдат снабдени с нужните им количества. Обсъжда се опцията това да стане посредством нарочни поръчки до районните здравни инспекции на територията на страната. Това стана ясно още от думите на здравния министър.

Основен акцент във видеоконферентната връзка бяха ограниченията, подхванати от страните – участници в диалога – Израел, Унгария, Румъния, Италия, Австрия, Кипър и Хърватия. Обсъдени бяха най-належащите въпроси и провокации, които стоят пред държавните управления, стопанските системи и здравните системи на обособените страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР