Случи се това, за което предупреждаваме от преди месец и

...
Случи се това, за което предупреждаваме от преди месец и
Коментари Харесай

Нинова бясна на ГЕРБ и ДеБъ: Президентът Радев заложи капан и вие скочихте в него с двата крака

Случи се това, за което предизвестяваме от преди месец и се обърнахме към вас тогава с молба за срещи и рационален диалог по най-важния въпрос за страната – бюджета. Проведохме такива против сред групите. Постигнахме най-малко единодушие, резултат обаче няма. Случи се това, което също предвиждахме и сме изразявали обществено. Президентът Румен Радев заложи капан, вие скочихте в него с двата крайници и той щракна. В продължение на 5 часа през днешния ден се замеряхте с обвинявания и обиди – кой какво правил предходната, по предходната и преди 15 години. И след 5 часа решение няма. Решение за народа и стопанската система няма. Това беше клопката. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада, цитирана от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ И знаете ли на следващия ден какви ще са изказванията на служебния кабинет и президента Радев – „ Ето аз им дадох опция. Ето внесох продължение на бюджета. А те неприятните партии и още по-лошите депутати ви унищожиха. Не могат да вземат решение “. Това е огромен политически въпрос. Ще се разберем и за БВП, и за баланс търговски. За всичко можем да се разберем, правили сме го. Имаме разсъдък за това всички ние тук. С това другото няма да можем да се оправим. Защото ден по ден в българското общество се наслагва – положителният президент, неприятните партии и безусловно некадърния парламент “, добави тя.

„ За 10-ти път слагаме въпроса – имаме ли възприятие за отбрана на парламентарната народна власт? Имаме ли възприятие за самозапазване като партии, които представляваме хората. Защото служебното държавно управление не съставлява никого. То е назначено от един човек. Ние каквито и да сме тук неприятни или положителни – представляваме хора след себе си. И нашата цел би трябвало да е да показваме мненията и желанията на тези хора “ посочи Нинова.

Какво се чу от сътрудниците от ГЕРБ, Демократична България и „ Възраждане – „ Бюджетът на предходното държавно управление бил ужасно неприятен. Ама дефицити, задължения, злополука финансова “. Първо – той в действителност е подсилен от всички вас – за какво тогава сте го подкрепили като е бил неприятен? Второ – като е толкоз неприятен тогава за какво президента Радев предлага той да продължи да работи? Трето – като е див популизъм по какъв начин по този начин 20 милиарда се трансфораха по време на това ръководство в безвъзмездни детски градини и ясли, увеличение на пенсии, на минимална заплата и майчинство, увеличение на ваучерите за храна на служащите. Популизъм е когато приказваш и обещаваш нещо – излъгваш хората и не го вършиш. Ние го говорихме, обещахме и свършихме, акцентира водачът на левицата.

Затова ви апелирам с общите приказки „ но тука ще се развихри един див популизъм “ – да престане. Аз съм тук да защитя обществената политика на ръководството на кабинета, в който участвахме. И то е реалност – 20 милиарда, близо 1/3 от разноските отидоха за обществени политики. Не за помощи и подаяния, а за трайна и поредна политика за деца и младежи, за служащи и за възрастни хора, и за пенсионери, прикани Корнелия Нинова.

„ И в този момент пред какво сме изправени? Пред злополука. Някои от вас настояват, че в случай че служебното държавно управление внесе бюджет – тук ще се развихрят популистки оферти сред 1-во и 2-ро четене. Уважаеми, сътрудници – то и по това тяхното, което е импортирано в този момент отново ще има оферти сред 1-во и 2-ро четене, и отново ще се развихрите. Каква е разликата? Второ – служебният кабинет не можело и не трябва да внася бюджет, тъй като зад него няма трайно политическо болшинство. С кое трайно политическо болшинство служебното държавно управление завладя страната сменяйки от шеф на организация до чистачките във всички ведомства, служби и каквото се сетите. Превзеха страната. С кое болшинство, с кои политически фрагменти и партии овладяха страната за няколко месеца? Кое политическо болшинство им разпореди да вършат търгове за газ за след още 10 години, хайде самолетите тук минаха с едно политическо болшинство. Но знаете ли какъв брой неща се случват без политическо болшинство? Нямате ли вътрешен глас какво се случва в страната – пълзяща еднолична власт. Подхвърлят ни се тука провокации и вие се хващате “, предизвести тя.

„ Колеги, това, което през днешния ден вършиме ГЕРБ, Демократична България, „ Възраждане “, тези които не желаете да има естествен бюджет. Това е обществено общо харакири на политическите партии. Това е самопризнание, че не можем да се оправим с ръководството на страната, с бюджетирането и с обезпечаването на хората и стопанската система на естествен живот. По аргументите, които акцентирах до момента. Законът би трябвало да е над всичко и той задължава служебното държавно управление да внесе бюджет. Добър или неприятен – те да преценяват. Първото нещо, за което настояваме е да се извършват законите на България. Второто нещо е като внесат бюджета да намерим групов разсъдък и да забележим одобряваме ли го, утвърждаваме ли го, утежняваме ли го и да го гласуваме. Трето – да дадем посредством тези две дейности на стопанската система предвидимост и предсказуемост, на хората успокоение и на страната – сигурност. Обратното е безпорядък, злополука и още една крачка към унищожаването на парламентарната народна власт “, уточни още Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР