"Случи се това, което от ДПС от дълги години обясняваме

...
"Случи се това, което от ДПС от дълги години обясняваме
Коментари Харесай

Аталай: България устоя на натиска от САЩ и Русия

"Случи се това, което от Движение за права и свободи от дълги години обясняваме - България да има 20% присъединяване в газовия терминал в Гърция, от дълго време трябваше да имаме връзка с съветски газ през Черно море ". Това сподели пред БНР Рамадан Аталай, народен представител от Движение за права и свободи и преден на енергийната комисия в Народното събрание, по отношение на откриването на газопровода "Турски поток ". По думите му това, което би трябвало да стане оттук насетне, би трябвало да е в полза на България.

Според Аталай България устоя на натиска на Съединени американски щати и Русия и тяхното предпочитание да участват в продажбите на газ в Европа. "Направихме това, което е допустимо - да получим и полутечен газ през Гърция, и да получим съветски газ през Турция ", добави.

Той уточни какво следва в газовата сфера: "До края на 2020-а година би трябвало да бъде приключен газопроводът до сръбската граница. Задължени сме.... Не би трябвало да има спънки. По трасето са ситуирани тръбите и машините работят ". Според него второто значимо нещо е допустимо най-бързо да се реализира интерконекторната връзка с Гърция.

"Третото, което би трябвало да създадем - "Булгартрансгаз " или Министерство на енергетиката да създадат всичко допустимо, с цел да се случи още една връзка с Турция и да получаваме полутечен газ и от Турция ".

Рамадан Аталай уточни като най-важно: "България да получава газ непосредствено от акваторията на Черно море - да влиза в рамките на България ".

Според него това са нещата, които би трябвало да се случат, с цел да може да се каже, че България е на газовата карта на света.

Депутатът разяснява и връзките сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. По думите му "управляващите работят краткотрайно, погледът им е доста къс и постоянно тичат след събитията ". Според него липсват специалисти в избрани браншове на стопанската система, а чуваемостта на ръководещите е притъпена и не чуват специалистите от опозицията.

В отговор на мнения, че ГЕРБ са подвластни от Движение за права и свободи, Аталай съобщи, че ГЕРБ са подвластни единствено от Бойко Борисов:

"Постигнатите позитивни резултати си ги приписват единствено на тях, а когато има нещо, което е в ущърб на обществото и те им изнася, са подготвени да обвинят всеки един, който живее на територията на България, а още повече - Движение за права и свободи. Нали знаете, че сякаш Движение за права и свободи е основано, с цел да бъде назначено за отговорно ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР