Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетната политика на

...
Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетната политика на
Коментари Харесай

Румен Радев: Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетната политика на насаждане на омраза към българите

Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетната политика на втълпяване на ненавист към българите и всичко българско. Изключително значимо е този път управляващите на Република Северна Македония (РСМ) ясно да заявят, че това е закононарушение от ненавист. Не е битов скандал, не е престъпен случай, а е закононарушение от ненавист. Ненаказаните и неиздирени доста случаи на систематичен тормоз над хората с българско съзнание, водят до такива случа и принуждение и ескалация. Това съобщи президентът в Перник, където бе открит Международния фестивал на маскарадни игри " Сурва ".
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 823
По думите му в понеделник, представители на нашата страна ще заминат за РСМ, с цел да изискат от македонските управляващи ясно да заявят какви ограничения подхващат, с цел да се усещат македонските българи предпазени и свободни, както би трябвало да е в една европейска страна.

„ Това не е въпрос единствено за език, а за обикновени човешки права. Ние чакаме час по-скоро македонските българи да бъдат вписани в конституцията на нашата съседка “, акцентира президентът.

Той прикани всички институции да се обединят, с цел да се реши един път вечно този проблем в двустранните ни връзки.

Президентът разяснява и признатият на първо четене в Народно събрание механизъм за надзор на основния прокурор. „ Парламентът доста мъчно ще навакса за три дни пропилените три месеца за реализирането на правосъдната промяна и най към този момент основаването на ефикасен механизъм за надзор над основния прокурор. Ако това беше в действителност приоритет тези промени щяха да бъдат във фокуса през цялото време на този парламент. Силно се надявам това да не са маскарадни игри в българския парламент. Те се втурнаха да вземат решение проблемите в оставащите дни “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР